27 March 2009

Queen of my Heart

orang yang bersusah payah dan bersenang lenang dengan aku selama ini... tribute to you! moga qasih kita berpanjangan....amin!

bini

Donut bersama Dhia

semalam aku cuti...so bini pun ajak la aku jalan-jalan ngan si Dhia. dah lama tak makan Big Apple katanya. so si Dhia ni pun excited sangat la... maklum la sebelum nie dapat makan nestum jer. first try bagi makan choklat donut, muka dah berkerut-kerut (dalam hati mungkin kata..apa benda ni? pahit-pahit manis) seronok gak tengok Dhia try rasa donut-donut tu. macam-macam expression ada. lepas dah abis makan aku tengok si Dhia nie jadi aktif semacam jer? mungkin penangan coklat kut...ntah la...

j

jusco002

jusco001

22 March 2009

wakakakakaka! nice one... iphone!

kalau betul pun bagus gak kan....

14 March 2009

picture spam!

gambar ni aku tangkap masa mula-mula berkecimpung dengan arena digital wedding photography (waq "jangguttouch" ajak aku tag ngan dia..wa! manyak untung woo!). dulu-dula ada gak amik gambar orang kawin tapi pakai slr jer... masa ni pakai pun kamera pinjam (abg aku punya sony a200) flash xde pastu dah ler dalam banquet hall siling tinggi! (no bouce option..photographer worse nightmare...ye ker?). apalagi belasah available light iso 1600 la. nasib baik outcomenyer ok dan noise pun ok (fuhh selamat aku). bagus betui la era digital nie kan? ..... ;P

13 March 2009

fuh! dasat-dasat DURACELL!

tima kasih kat cik iqbal yer bagi link nie. mamat ompotih ni memang dasat. nama dia andre duracell xde kait mengait dengan bateri duracell..nak tau pasal apa... dia ni 0ne man band! camne dia buat..dia sorang drummer tapi dia berjaya linkkan drum dia ngan effect gitar and walllaa...drum + guitar with every stroke... brilliant! (p/s kalo mat rempit kat malaysia nie kaji benda2 camni lagi elok!)

12 March 2009

Dah lama tak pegi gigs....huhuhu!

ha! kali nie entry gig pulak. tapi nie gambar- gambar agak lama gak ler. masa nie Xfm Xfresh gigs buat kat Rum Jungle Ipoh. kebetulan lak aku ada job kat Lost World Tambun... jadi aku pun singgah ler kejap (masuk free sapa x nak?)memang crowd dia happening gila (yer la ..masuk free.. chickis pun banyak)aku dok fikir camne nak snap gambar nie..terlintas la kat kepala aku menyamar jadi media. dengan selamba dok jer aku pun pasang flash aku..jalan tempuh sekuriti nak naik ke upper floor (media spot). sekuriti tu pun bagi aku naik (mesti dia ingat aku press pasal kamera ada flashgun..wakakaka!)ni la antara hasil-hasilnya...enjoy!















03 March 2009

Perak Alpha Legion outing 27/02/2009

ha! sekali lagi outing yang di organize oleh perak alpha legion, kali nie tajuk outing "Painting with Light". siuuut lak aku kene jadi tenaga pengajar... jadi x dapat la aku pun tangkap gambar...tapi! hehehhe nasib baik aku bawak bos aku skali...en. epoi. nie antara hasil dari kamera kanon dia... post processing pun dari dia.. nie ada la 2 dari hasilnyar. more to come next time! terimalah HIKMAT BOLA NAGA!

Photobucket

Photobucket